Tips

Zeven tips voor het customizen van sneakers

Wat zijn de beste manieren om te customizen? Hier zijn er 7 tips die jou kunnen helpen.

Tip 1

Kwaliteit van jouw fotografie.

Zorg dat jij aandacht besteed aan hoe jij jouw producten tentoonstelt. Het product is nieuw en ongedragen, dus zorg ook dat je geen Marktplaats foto’s neerzet. De bedragen die worden betaald voor customs zijn vrij hoog en dat betekent dat het plaatje er omheen dus ook kwaliteit en professionaliteit moet uitstralen. Op de foto moeten de schoenen net zo goed te zien zijn als in het echt. De kwaliteit moet goed genoeg zijn om alle details te kunnen zien. Zorg dus voor goede en verschillende hoeken, goede belichting en niet te drukke achtergronden. Als je niet zo goed weet hoe je dit moet opzetten kan je inspiratie opdoen op de Instagramprofielen van grote customizers. Op hen pagina’s zie je namelijk ook dat de kwaliteit van de foto’s heel goed is en dat werkt vaak ook mee aan het bereik wat zij weten te creëren online.

Tip 2

Maak een mock-up in Photoshop, om het idee/eindresultaat te zien.

Wanneer je designs bespreekt met klanten kan dat alle kanten opgaan. Meestal vertelt de klant wat ze in gedachten hadden en jij, de professional, werkt het uit. Soms komen mensen ook al bij je terecht met al volledig uitgedachte designs. In allebei de gevallen is het alsnog jouw taak om deze visie op de correcte manier te vertalen naar de realiteit. Het is dus handig om eerst een digitaal prototype te maken van hoe de schoen er exact uit zal zien wanneer jij klaar bent. De kans dat de klant dan niet 100% tevreden is bestaat dan bijna niet. Dit is ook een manier om een goede klantreis te bouwen, want dit is onderdeel van customer service. Hierdoor schep je namelijk vertrouwen bij je klanten. Zij weten namelijk dan ook zeker dat zij blij zullen zijn met het eindresultaat.  

Tip 3

Neem jouw tijd om de voorbereiding goed te doen.

Zorg dat alle benodigde spullen klaarliggen en dat je overal genoeg van hebt. Als je in een flow zit wil je graag doorwerken en wanneer je kleuren eenmaal gemengd zijn zal je de schoenen waarschijnlijk vanuit dezelfde batch willen afmaken om kleurverschillen te voorkomen. Het is ook heel vervelend wanneer je het proces moet stoppen, omdat je toevallig een van de benodigdheden vergeten bent in huis te halen.

Tip 4

Met een zwarte oppervlak, heb je een basislaag nodig.

Wanneer je werkt met een donker oppervlak is het vaak moeilijk om een helder kleurresultaat te bereiken. Hiervoor zal je heel wat lagen erop moeten gooien. Wanneer je dus gaat werken met dit soort donkere oppervlakken, zorg dan dat je begint met een lichte, bij voorkeur een witte, basislaag. Hierdoor zal je de ondergrond direct heel wat oplichten, waardoor de kleuren die je er bovenop gooit veel feller te zien zijn. Dit zal zorgen voor een mooi en helder resultaat.

Tip 5

Duller gebruiken om het effect te krijgen van Factory Look.

Gebruik de duller als je een echte factory finish wil creëren op je customs. Wanneer je schoenen uit de winkel haalt hebben ze meestal een matte look met een zachte glans, afhankelijk van het materiaal natuurlijk. Wanneer je geen finisher gebruikt op je geverfde customs, kunnen ze heel erg gaan glimmen. Hierdoor zie je de verf heel goed zitten. Wanneer je de duller gebruikt lijkt het net alsof het materiaal van de schoenen in de fabriek al op die manier is bedrukt en dat is precies de look waarvoor je gaat. Je wil niet dat mensen denken dat zij thuis makkelijk hetzelfde zouden kunnen namaken. Professionaliseer je werk zo goed mogelijk.

Tip 6

Laat de juiste hoeveelheid droogtijd tussen de lagen om de verf daadwerkelijk aan het oppervlak te laten hechten (10 á 14 min).

Let goed op dat je de verf genoeg laat drogen voordat je de volgende laag erop aanbrengt. Wanneer je verf nog nat is kan het namelijk gaan klonteren wanneer je de volgende laag er overheen gooit. Dit zorgt voor een rommelige finish en dit is moeilijk om netjes te herstellen. Ook is de kans veel kleiner dat je kleur egaal er uit ziet dus wees geduldig! Verf heeft namelijk ook even tijd nodig om goed in de onderlaag te trekken en dit is wel nodig wanneer je voor een hoge kwaliteit gaat.

Tip 7

Werk alle randen van elk paneel op de schoen bij.

Wanneer je schoenen customized werk je in 9 van de 10 gevallen in verschillende delen. Schoenen zijn meestal ook opgebouwd in verschillende lappen en delen. Zorg dat je na afloop de hele schoen afgaat en check of alle randjes netjes zijn afgewerkt. Het kan namelijk best dat er tijdens het verven van de delen je kwast tegen de andere delen aankomt. Dit kan rommelig ogen. Zorg dus dat je dit na afloop allemaal corrigeert. Afplaktape laat ook niet altijd een perfecte rand achter dus zorg in dit geval ook ervoor dat je alle imperfecties even corrigeert.

Customizers hebben verschillende methodes en manieren van customizen. Door de jaren heen, leer je efficiënter en soepeler omgaan met het customizen van sneakers. Er zullen bepaalde situatie voorkomen die na eenmaal opgelost te hebben, makkelijker op te lossen zijn. Hierdoor hebben we 7 tips opgesteld die jou kunnen helpen met customizen van sneakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *