Tips

Vijf tips die ik niet wist toen ik begon met het customizen van schoenen

Beginnende customizers kunnen soms geen beeld krijgen bij het begin van de proces van customizen, waardoor het customizen van sneakers minder efficiënter in z'n werking gaat.

Heb je moeite tijdens het beginfase van het customizen? Hier zijn er 5 tips die jou kunnen helpen.

Tip 1

Niet alle kleuren worden dekkend door een opbouwtechniek.

Soms komt het voor dat je een aantal lagen verf aanbrengt en de kleur er toch niet helder uitziet. Dit heeft meestal te maken met de kleur die eronder ligt. Als de onderlaag heel donker is het moeilijker om een heldere kleur te krijgen. Zorg er in dit geval voor dat je met een lichte basislaag begint, bij voorkeur een witte. Hierdoor wordt het makkelijker op de heldere kleur te krijgen waar je naar opzoek was.

Tip 2

Focus op voorbereiding en niet op finishers.

Finishers zijn heel belangrijk om een langdurig mooi resultaat te krijgen op de customs. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat finishers geen oplossing zijn voor slecht werk. Zorg dus dat je voorbereiding op orde is en je niet te veel rekent op de finishers om het werk er ‘beter’ uit te laten zien. Voorbereiding en geduld zijn key tijdens het maken van een custom paar sneakers.

Tip 3

Fotografie doet er echt toe.

Zorg dat jij aandacht besteed aan hoe jij jouw producten tentoonstelt. Het product is nieuw en ongedragen, dus zorg ook dat je geen Marktplaats foto’s neerzet. De bedragen die worden betaald voor customs zijn vrij hoog en dat betekent dat het plaatje er omheen dus ook kwaliteit en professionaliteit moet uitstralen. Op de foto moeten de schoenen net zo goed te zien zijn als in het echt. De kwaliteit moet goed genoeg zijn om alle details te kunnen zien. Zorg dus voor goede en verschillende hoeken, goede belichting en niet te drukke achtergronden. Als je niet zo goed weet hoe je dit moet opzetten kan je inspiratie opdoen op de Instagramprofielen van grote customizers. Op hen pagina’s zie je namelijk ook dat de kwaliteit van de foto’s heel goed is en dat werkt vaak ook mee aan het bereik wat zij weten te creëren online.

Tip 4

Verschillende toevoegingen voor verschillende materialen.

Tijdens het customizen van een sneaker heb je meestal te maken met verschillende soorten materialen. De meeste sneakers bestaan meestal uit een combinatie van materialen zoals: rubber, leer, mesh, suède, etc. Het is belangrijk om te onthouden dat voor verschillende soorten materialen er andere soorten toevoegingen zijn die je bij je verf moet mengen voor het beste resultaat. Bekijk dus eerst goed met welke soorten materialen je te maken hebt en zorg dat je voor al deze materialen de juiste toevoegingen aanschaft om het beste en meest langdurige resultaat te garanderen.

Tip 5

Efficiëntie is de sleutel tot zakendoen.

Zorg dat je jouw manier van werken goed leert kennen, want je kan hier een hoop tijd mee besparen wanneer je eenmaal aan het werk bent. Zorg dat je voor jezelf een goed systeem bedenkt zodat je lekker door kan werken. Hierdoor zal je ook ruimte hebben voor meerdere klanten. Je zult merken dat dit ook voor een hoop rust zorgt en dus indirect ook voor een mooier resultaat.

Beginnende customizers kunnen soms geen beeld krijgen bij het begin van de proces van customizen, waardoor het customizen van sneakers minder efficiënter in z'n werking gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *