Blog

Home » Blog » Interview of the week: Selena Zwiers!

Interview of the week: Selena Zwiers!

Dat wij bij CustomSpot een waardering hebben voor customsneakers en de artists is waarschijnlijk al duidelijk. Wij vinden het dan ook heel leuk om eens in de paar weken het creatieve brein in te duiken van deze customizers. Deze week zijn we in gesprek gegaan met Selena Zwiers, ook wel bekend als @snzfashion op Instagram. Inmiddels heeft ze 14,4 duizend volgers op Instagram en ook op TikTok blijft ze niet achter met maar liefst 29,4 duizend volgers. Ze domineert alle trends in de custom game en vandaag leren we haar beter kennen!

Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe oud ben je?

Mijn naam is Selena! Ik kom uit Assen, Drenthe en ik ben 25 jaar oud.

Hoe lang ben je al customizer?

Ik kan mezelf nu sinds een jaartje wel echt een fulltime customizer noemen. Vorig jaar rond mei/juni begon het echt goed te lopen. Inmiddels al ver uitgebreid en elke dag ben ik er wel mee bezig. Dit kan gaan van een hele dag customizen, naar designs uittekenen voor klanten, werken op de website (www.snz-fashion.com) en elke maand meerdere nieuwe designs ontwerpen.

Waarom ben je customizer geworden? Hoe is dat verlopen?

Het begon met het oppimpen van mijn oude sneakers, dit verliep aardig goed voor de eerste keren en ik vond het zo tof om te doen dat ik hiermee ging uitbreiden en verkopen op mijn eigen website. Ik had al een eigen merk, een kledinglijn, maar vond het tof om hier ook custom schoenen op te gaan verkopen.

Ik ben mijn eigen baas dus kan het zelf gelukkig mooi inplannen.

Hoe heb je je eerste klant geworven? Hoe heb je dat aangepakt?

Mijn eerste klanten heb ik via social media geworven. Ook had ik video's gedeeld via TikTok zodat nog meer mensen mijn werk konden zien en een kijkje achter de schermen konden nemen.

Hoe pak jij je marketing aan en hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

Door wel een eigen stijl te hebben, maar toch ook bezig blijven met vernieuwen en veel inspiratie te blijven opdoen. Er is wel veel doorzettingsvermogen bij nodig en klanten zien dit wel in en vinden het gaaf om te zien als je toch wel een unieke stijl hebt en het niet allemaal op elkaar lijkt.

Customizen, Inspiratie opdoen en nieuwe designs bedenken.

Wanneer is je liefde voor sneakers begonnen en waarom houd je zo van sneakers?

Sinds mijn puberjaren. Ik mocht graag sneakers hebben waar niet iedereen altijd in liep. Toen wilde ik al graag uniek zijn en leerde ik al veel van de sneakerindustrie. Ik heb de afgelopen jaren een nog grotere liefde voor sneakers gekregen door het customizen, maar ook door het collecten van sneakers. Ik vind het altijd tof om te zien dat er voor ieder persoon wel een soort van speciale sneaker is gemaakt en je hebt zoveel keuze. Sneakers van jaren geleden zijn nu nog steeds in en blijven ook mooi om te zien en dat maakt de sneakerindustrie zo tof!

Wat is je favoriete model en merk?

Toch blijft dit wel de Nike Air Force 1, maar ook zijn Jordans afgelopen jaren hoog op mijn lijstje gekomen. Nike blijf ik toch altijd de beste vinden en zijn ook de beste sneakers voor mijn voeten en ik denk ook voor heel veel anderen.

Hoeveel sneakers heb je in je collectie?

Ik denk net geen 20, maar hier wil ik natuurlijk wel naar toe en ik heb het gevoel dat dit alleen maar meer kan worden 🙂

Wat vind je het leukste aan het customizen?

Dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Het geeft me ook een soort van rust en satisfying gevoel als je eenmaal bezig bent. Maar het blijft toch het mooiste om te zien dat je klanten hebt blij gemaakt met een uniek nieuw paar sneakers en dat zij hier trots mee rondlopen.

Ik vind het altijd tof om te zien dat er voor ieder persoon wel een soort van speciale sneaker is gemaakt en je hebt zovéél keuze. Sneakers van jaren geleden zijn nu nog steeds in en blijven ook mooi om te zien en dat maakt de sneaker industrie zo tof!

Wat doe je het liefst in je werk?

Customizen, Inspiratie opdoen en nieuwe designs bedenken.

Heb je een inspiratiebron?

Toch wel heel veel via social media inspiratie opdoen, maar ook kijk ik hoe mensen zich op straat kleden en vaak kijk ik dan eerst naar de schoenen. Ook haal ik heel veel inspiratie uit andere customizers en zie ik soms designs waar ik van zou kunnen dromen om dat ook ooit zelf te kunnen maken.

Er is wel veel doorzettingsvermogen bij nodig en klanten zien dit wel in en vinden het gaaf om te zien als je toch wel een unieke stijl hebt en het niet allemaal op elkaar lijkt.

Wat is je favoriete paar uit je verzameling?

'Jordan 1 Retro High Mocha'

Heb je naast customizen en sneakers nog andere hobby’s en/of passies?

Dansen! Dit blijft toch wel ook een grote passie voor mij, ik heb voorheen altijd gedanst vanaf jonge leeftijd en 4.5 jaar lang lesgegeven in verschillende stijlen: hiphop, streetdance, dancehall.

Welk paar sneakers staat er nog op je verlanglijstje?

Nike Air Max 1 Animal Pack, dit is vanaf het begin dat ze uitkwamen toch wel een droompaar die ik altijd nog graag zou willen hebben.

Heb jij een favoriete sneakerstore of -shop?

Ik haal mijn sneakers meestal bij Nike, Snipes, Sneakinshop of Stockx.

Welk merk en/of model zou je nooit in je leven dragen? En waarom is dat?

Op moment zou dat de Yeezy Foam RNNR 'Sand' zijn, verder zou ik het zo snel niet weten. Ik vind sommige sneakers bij een ander wel heel mooi staan die ik zelf niet zo snel zou kiezen dus dan kijk ik er ook wel weer anders naar.

Welke sneaker in je collectie was het moeilijkst te vinden/krijgen?

'Nike Dunk Low Retro Black/White'

Welk advies zou je willen geven aan nieuwe sneakerheads?

Niet zo meegaan met de echte hype maar echt jouw eigen stijl zien te vinden en degene te kopen die jij echt leuk vindt en zou dragen.

Wat is je grootste steal qua sneakers ooit geweest?

'Jordan 1 Retro High Mocha'

Hoeveel tijd per dag/week besteedt je aan "sneakers"?

Verschilt heel erg per dag/week, soms maak ik dagen van 9 tot 9. Soms ook maar een paar uurtjes op een dag. Ik ben mijn eigen baas dus kan het zelf gelukkig mooi inplannen.

Hoe kijkt je omgeving over je sneakerlevensstijl?

Mijn eerste klanten heb ik via social media geworven. Ook had ik video's gedeeld via TikTok zodat nog meer mensen mijn werk konden zien en een kijkje achter de schermen konden nemen.

Waar kunnen mensen je volgen op je social media?

Dit kan op Instagram: @snzfashion & @selenadinexz. TikTok: @snzfashion.

Heb je nog een laatste woord of advies aan mensen?

'Just do it' & Follow your dreams! 🙂

Deel met anderen:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.