Blog

Home » Blog » Interview of the week: Pieter-Jan!

Interview of the week: Pieter-Jan!

Dat wij bij CustomSpot een waardering hebben voor customsneakers en de artists is waarschijnlijk al duidelijk. Wij vinden het dan ook heel leuk om eens in de paar weken het creatieve brein in te duiken van deze customizers. Deze week zijn we in gesprek gegaan met Pieter-Jan Versluis, ook wel bekend als @customsbyPJ op Instagram. Inmiddels is PJ ongeveer een jaartje bezig met customizen en heeft inmiddels al meer dan 1000 volgers op Instagram! Hij is pas 17 jaar oud en beheerst nu al behoorlijk wat talent. Vandaag leren wij hem beter kennen!

Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe oud ben je?

Ik ben Pieter-Jan Versluis, 17 jaar en woon in Hardinxveld-Giessendam (Dorpje vlakbij Dordrecht) 

Hoe lang ben je al customizer?

Ik ben sinds augustus 2020 met customizen! Heel lang gewerkt aan de voorbereiding, maar in augustus echt de eerste grote stappen gezet!  

Waarom ben je customizer geworden? Hoe is dat verlopen?

Ik houd enorm veel van tekenen en kunst, maar ik houd ook heel veel van sneakers! En toen dacht ik 1+1=2! Sneakers customizen was voor mij echt een perfecte combinatie!

Hoe heb je je eerste klant geworven? Hoe heb je dat aangepakt?

Mijn eerste klant was een vriend van me. Hij wilde graag een Air Force 1 met een bekende rapper er op en dat kwam goed uitwant door die custom heb ik veel bereik gekregen! 

Ik vind het gaaf om te zien hoe iedereen dit soort kleine bedrijfjes support! Ik krijg regelmatig complimenten en positieve feedback. Daar houd ik van! 

Hoe pak jij je marketing aan en hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

Ik pak de marketing vooral aan via social media. Instagram is waar ik mijn bereik vandaan haal! Ook heb ik gewoon nog veel andere hobby’s, dus door veel afwisseling zorg ik dat het leuk blijft!  

Wanneer is je liefde voor sneakers begonnen en waarom houd je zo van sneakers?

Eerst lag mijn liefde bij kleding, en dan de exclusieve merken. Zoals Off-White vond ik supervet! En ja Off-White heeft ook hele mooie Nike sneakers, sinds ik die sneakers heb gezien is mijn liefde voor sneakers heel erg gegroeid! 

Wat is je favoriete model en merk?

Mijn favoriete model is echt een lastige om te kiezen! Ik ben groot fan van de Jordan 1 en dan de high versie daarvan! Ik denk dat daar toch mijn voorkeur voor uitgaat! 

Als ik een schoen opgestuurd heb en ik krijg een positieve reactie over de schoenen, dat is het allermooiste wat er is!

Hoeveel sneakers heb je in je collectie?

Ik heb helemaal niet zo’n hele grote sneaker collectie. Ik vond het altijd wel leuk om naar sneakers te kijken maar echt kopen deed ik niet. Laatste tijd wel wat meer gekeken voor wat leuke persoonlijke paartjes! Dus mijn collectie staat nu op 4 paar sneakers!  

Wat vind je het leukste aan het customizen?

Het allerleukst aan customizen vind ik de klanten blij maken! Als ik een schoen opgestuurd heb en ik krijg een positieve reactie over de schoenen, dat is het allermooiste wat er is!

Wat doe je het liefst in je werk?

Wat ik het liefste doe is mensen blij maken. Ik vind het gaaf om te zien hoe iedereen dit soort kleine bedrijfjes support! Ik krijg regelmatig complimenten en positieve feedback. Daar houd ik van!

Heb je een inspiratiebron?

Ik heb eigenlijk helemaal geen inspiratiebron. Veel filmpjes op YouTube gekeken, maar dat is het. Ik doe het graag zelf! 

Wat is je favoriete paar uit je verzameling?

Mijn favoriete paar uit mijn verzameling is de Jordan 1 Retro High CO Japan. Ik heb deze recent gekocht en ik ben groot fan van deze schoen! Ik houd enorm van de kleur grijs en met metallic kleuren erbij vind ik deze schoen meer dan perfect! 

Heb je naast customizen en sneakers nog andere hobby’s en/of passies?

Naast deze hobby voetbal ik heel graag. Van voetbal kijken tot voetbal spelen! Voetbal is gewoon echt mijn favoriete sport op alle vlakken! 

Iedereen vindt het leuk wat ik doe en ik heb ook veel vrienden die ook een sneaker passie hebben dus het is leuk om dat met elkaar te delen! 

Welk paar sneakers staat er nog op je verlanglijstje?

Er staan misschien wel honderd verschillende sneakers op mijn verlanglijstje, maar er is één sneaker waar ik helemaal weg van ben en dat is de Jordan 1 High ‘Travis Scott. De kleuren van deze schoen vind ik zo gaaf. Maar de iconische omgekeerde swoosh, dat is echt een van de vetste dingen die ik ooit op een schoen heb gezien! Deze staat zeker bovenaan op mijn verlanglijstje. 

Heb jij een favoriete sneakerstore of -shop?

Als het gaat om mijn sneakers om te customizen ga ik altijd voor Nike of Footlocker! Allebei superfijne sneakerstores. Snelle levering en daar houd ik van! 

Welk merk en/of model zou je nooit in je leven dragen? En waarom is dat?

Ik zou nooit de Nike Air Max 90 dragen, ik heb deze schoen al een paar keer gecustomized, maar om hem zelf te kopen... ik ben geen fan van deze sneaker! 

Welke sneaker in je collectie was het moeilijkst te vinden/krijgen?

Ik heb een paar Off-White sneakers en die waren amper te verkrijgen in mijn maat, maar opeens kwam mijn maat op voorraad en ik was er als de kippen bij! Ik had dit mooie paartje gelijk besteld! 

Welk advies zou je willen geven aan nieuwe sneakerheads?

Mijn advies zou zijn: koop wat je zelf leuk en mooi vindt! Kijk niet naar anderen, maar creëer je eigen stijl! 

Wat is je grootste steal qua sneakers ooit geweest?

Door mijn karige sneaker collectie heb ik nooit een sneaker steal gehad, maar dat gaat vast en zeker nog wel een keer gebeuren. 

Hoeveel tijd per dag/week besteedt je aan "sneakers"?

Ik besteed veel tijd aan sneakers. Het meeste aan mijn eigen sneaker bedrijf, maar ook lekker rondspeuren op internet naar een mooi paar sneakers vind ik heerlijk! Ik ben elke dag wel een keer bezig met sneakers!

Hoe kijkt je omgeving over je sneakerlevensstijl?

Iedereen kijkt hier erg positief naar. Iedereen vindt het leuk wat ik doe en ik heb ook veel vrienden die ook een sneaker passie hebben dus het is leuk om dat met elkaar te delen!

Waar kunnen mensen je volgen op je social media?

Instagram: @customsbypj  

Heb je nog een laatste woord of advies aan mensen?

Mijn laatste woord: Wees uniek en draag custom sneakers! 

Deel met anderen:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.