Blog

Home » Blog » Interview of the week: ByJrown!

Interview of the week: ByJrown!

De 24-jarige Jeroen Filius uit Etten-Leur, ook wel bekend als ByJrown, is een customizer die, in tegenstelling tot andere customizers, ook producten naast de sneaker omtovert. 17 juli is het de eerste officiële verjaardag van ByJrown en in het jaar dat hij bezig is, is hij zeker geen talent en werk tekortgekomen. Van custom sneakers, naar custom kleding, naar een eigen website, naar een Ad met Sneaker Essentials, het houdt maar niet op… en er staat nog veel meer op de planning voor dit talent en vandaag leren wij hem beter kennen!

Wie ben je, waar kom je vandaan en hoe oud ben je?

Mijn naam is Jeroen Filius, 24 jaar oud geboren in Breda opgegroeid in Etten-Leur.

Hoe lang ben je al customizer?

17 juli bestaat ByJrown officieel 1 jaar. Ik doe dit zelf 1,5 jaar.

Waarom ben je customizer geworden? Hoe is dat verlopen?

1,5 jaar geleden zag ik Youtube video's van custom made sneakers. Het eerste wat ik bij mijzelf dacht is ''Tof dit wil ik ook gaan doen.'' Vroeger tekende ik graag, maar naar mate ik ouder werd begon dat een beetje te verwateren. Wat ik mij toen realiseerde is dat ik dit een leuke uitdaging vond. Een oude hobby en een passie in 1. Ik begon op oude schoenen van mijzelf te tekenen, omdat die toch mochten mislukken. Ik besloot om mijn eigen social media kanaal te veranderen in ByJrown en begon met posten van mijn custom made sneakers. Even later kwamen de eerste dm's binnen.

Het leukste aan het customizen is wanneer ik zelf veel inbreng mag hebben aan de custom.

Hoe heb je je eerste klant geworven? Hoe heb je dat aangepakt?

Omdat ik begon te posten op mijn social media kanaal kreeg ik enorm veel positieve reacties in mijn omgeving. Ik kreeg een bericht via Instagram en besloot gelijk te ondernemen.

Hoe pak jij je marketing aan en hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

Marketing is niet mijn sterkste kant. Ik post eigenlijk wanneer ik wil en doe het meer op gevoel, omdat ik dit doe omdat ik het leuk vind en niet persee om het geld.

Wanneer is je liefde voor sneakers begonnen en waarom houd je zo van sneakers?

Mijn liefde voor sneakers is eigenlijk pas 3 jaar oud. Toen ik in een sportwinkel werkte zag ik elke dag sneakers en verschillende mensen die unieke sneakers droegen. Daar is mijn liefde voor sneakers ontstaan. Een sneaker bepaalt tenslotte 80% van je outfit ;).

Wat is je favoriete model en merk?

Het klinkt misschien heel afgezaagd, maar uiteindelijk is dat toch de Nike Air Force 1. Puur omdat het een schoen is die je voor meerdere gelegenheden kan gebruiken en je erop kan tekenen ;). Daarnaast heb ik niet echt een favoriet qua merk. Ik draag zelf veel verschillende merkschoenen om te variëren. Als ik echt een favoriet zou moeten noemen is dat uiteindelijk toch wel Nike.

Hoeveel sneakers heb je in je collectie?

Ik heb zelf rond de 50 paar sneakers.

Wat vind je het leukste aan het customizen?

Het leukste aan het customizen is wanneer ik zelf veel inbreng mag hebben aan de custom. Ik werk voornamelijk met veel aanvraag, maar ik zou het super dope vinden om een klant te hebben die zegt ''Yo Jeroen doe maar wat.'' Dan kill ik die custom helemaal🔥

Draag wat jij zelf hard vindt en denk niet van ''vinden ze mijn sneakers wel dope?''

Wat doe je het liefst in je werk?

Het moment dat ik de kans krijg om zelf een model volledig te customizen voor iemand.

Heb je een inspiratiebron?

Ik haal mijn inspiratie uit cartoons of vintage kunst. Dit zie je (nog) niet vaak op mijn socials.

Wat is je favoriete paar uit je verzameling?

Dat zijn mijn custom made Shin Chan AF1's.

Heb je naast customizen en sneakers nog andere hobby’s en/of passies?

Naast het customizen en sneakers vind ik het heerlijk om naar de sportschool te gaan. Zo maak ik mijn hoofd helemaal leeg en ben ik daarna weer helemaal het mannetje.

Welk paar sneakers staat er nog op je verlanglijstje?

Op mijn verlanglijstje staan er nog een hele hoop. 2 daarvan zijn de Nike AF1 Off-White University Gold Metallic Silver en de Jordan 1 retro High Dark Mocha.

Heb jij een favoriete sneakerstore of -shop?

Ik heb geen favoriete sneakerstore. Ik varieer vaak van winkel.

Welk merk en/of model zou je nooit in je leven dragen? En waarom is dat?

De Yeezy slides. Veels te overhyped en wie wil er nou een stokbrood om zijn voeten?!

Een sneaker bepaalt tenslotte 80% van je outfit ;).

Welke sneaker in je collectie was het moeilijkst te vinden/krijgen?

Jordan 1 Retro High Dark Mocha. Weer een L gepakt 😉

Welk advies zou je willen geven aan nieuwe sneakerheads?

Draag wat jij zelf hard vindt en denk niet van ''vinden ze mijn sneakers wel dope?'' Jij bent diegene die tenslotte de sneakers rockt.

Hoeveel tijd per dag/week besteedt je aan "sneakers"?

Ik kijk stiekem wel meerdere keren per dag naar sneakers, maar de tijd die ik hierin besteed zou ik niet durven te zeggen.

Hoe kijkt je omgeving over je sneakerlevensstijl?

Ik citeer de woorden van mijn vrienden: ''Jeroen jij hebt echt te veel sneakers.'' en '' Heb je alweer nieuwe schoenen?''

Waar kunnen mensen je volgen op je social media?

Instagram, Facebook, Snapchat, Tiktok : ByJrown

www.byjrown.nl

Heb je nog een laatste woord of advies aan mensen?

Houd mijn socials in de gaten. 17 Juli bestaat ByJrown 1 jaar en komt er een nieuwe give away 😉

Deel met anderen:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email
Shopping cart
Start typing to see products you are looking for.