Er zullen velen zijn, die deze vier tips kunnen gebruiken om te beginnen met het customizen van sneakers.

Tip 1: Oefen op je eigen schoenen

Het is handig om op je eigen schoenen, bij voorkeur een oud paar, te oefenen zodat je leert met verschillende materialen om te gaan. Je kan op deze manier verschillende technieken oefenen en aftasten met welke producten je het liefst en best werkt.

Tip 2: Vergroot je aanwezigheid op Instagram

 Customizen is een vorm van kunst. Mensen en potentiële klanten vinden het heel belangrijk om een soort portfolio te kunnen bekijken voordat zij overstappen tot aankoop. Laat zien dat jij consistent bezig bent met het groeien en perfectioneren van jouw vak! (Bekijk hier hoe je dit het best kan aanpakken)

Tip 3: Begin met de juiste producten en materialen

Talent en motivatie is het halve werk! Zorg ook dat jij de juiste producten hebt voordat je een schoen gaat customizen. Je wil natuurlijk dat jouw design zo lang mogelijk mooi blijft en daarom moet je ervoor zorgen dat je producten van goede kwaliteit aanschaft en deze op de juiste manier gebruikt. 

Tip 4: Het draait allemaal om de voorbereiding

 Deze tip spreekt natuurlijk voor zich! Zorg ervoor dat je alle materialen in huis hebt om jouw gewenste design van A tot Z volledig af te maken. Dit is inclusief de voor- en nabehandelingen, customize tool, zoals: tape, kwasten, toevoegingen, mengpotjes, leer/suède/textiel verf, etc.