Het customizen van schoenen is geen makkelijke taak. Vaak is het ook geen goedkope. Net als bij alle andere banen zijn er ook hier genoeg hindernissen waar we mee te maken krijgen. De volgende situaties zijn dingen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad, of als je startende bent, je vast nog wel een keer zal meemaken! Bereid je dus goed voor. 😀
Verf op de sockliner krijgen.
Het is soms onmogelijk om dit te ontwijken, maar nog moeilijker om het herstellen. Wat wel makkelijker is, is de sockliner een andere kleur te geven dan wat het initiële concept zou zijn.
Wanneer je de schoen afplakt, maar het druipt alsnog door op een ander paneel.
Dit kan vaak voorkomen bij customizers, als je bijvoorbeeld de factory look wil houden of net de schoen hebt geverfd. De beste methode is door het stukje simpelweg bij te werken.
Als het eindproduct niet zo goed is als je had verwacht.
Het is mogelijk dat het eindproduct er niet uitziet als de mock-ups of wat je in jouw hoofd had. Het is een leerproces wat jou in de toekomst kan helpen als je een ontwerp voor een klant aan het maken bent.
Veteren van de schoenen wanneer ze klaar zijn.
Zorg ervoor wanneer je de nabehandelingen toepast dat je deze niet gehaast afmaakt, maar de verf volledig laat opdrogen. Dan gaat het veteren van de schoen achteraf ook makkelijker en met minder risico.
Wanneer je een gedeelte met verf erop afplakt en de verf komt ervan af bij het verwijderen van de tape.
Als de verf ervan afkomt betekent het dat de verf niet vastzat aan de schoen. Dat kan gebeuren wanneer de voorbehandeling niet goed of niet volledig is uitgevoerd.
Niet snel genoeg kunnen werken om de groeiende interesse bij te benen.
Je bent aan het groeien via social media of door klanten die een goed woordje doen. Het kan dan zijn dat je meer klanten krijgt en meer tijd nodig hebt om te customizen. De beste oplossing is door jouw doorlooptijd en jouw prijzen te verhogen zodat je meer ruimte krijgt om dit te doen.